Catalunya

Excursió al Congost de Mont-Rebei: en Kayak i a peu.

Avui us parlem del Congost de Mont-rebei, per nosaltres de les rutes més impresionats que podeu fer a Catalunya. Ja feia molt temps que li teníem ganes i, de debò, ha valgut la pena l’espera!

El congost es troba a la província de Lleida, fent frontera entre les comunitats de Catalunya i Aragó (ocupa les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà i la Baixa Ribagorça) i travessant la serra del Montsec.

Es pot visitar tant des de la part aragonesa com des de la catalana, però nosaltres parlarem només de la ruta des de la part catalana, ja que és la que vam fer.

La manera més habitual de veure Mont-rebei és fent un trekking a peu i, tot i que així ja podreu gaudir d’unes vistes espectaculars, podeu enriquir l’experiència fent la ruta amb kayak.

🚣🏻‍♀️Congost de Mont-rebei amb kayak

Si feu una cerca per internet veureu que hi ha vàries empreses que lloguen kayaks per fer una excursió pel congost. No totes surten des del mateix punt, així que mireu bé quina us interessa més! Les tres empreses que vam mirar nosaltres sortien des del moll de Corçà (a uns 10 km del municipi d’Àger). Allà mateix hi ha un pàrquing gratuït bastant gran on podreu deixar el cotxe sense problemes.

L’empresa amb a qual vam contractar el lloguer va ser Àger Aventura’t, que ofereix l’opció de llogar un kayak per un dia de manera lliure o la de llogar un kayak+trekking. Aquesta segona opció consisteix en fer l’anada des del moll de Corçà fins al moll de la Masieta (7 km) i fer la ruta a peu fins a Montfalcó. El trasllat des d’aquest punt fins al moll de Corçà és a càrrec de l’empresa.

Nosaltres vam llogar un kayak doble per tot el dia de manera lliure (de 9h a 17 h, tot i que el vam tornar molt abans) i ens va costar 50€ entre els dos.

🛶Material proporcionat per l’empresa:

 • El​ kayak (doble o individual) +  rems.
 • L’​armilla salvavides per cada ocupant.
 • Una ​bossa estanca​ per cada embarcació.
 • Un​ casc​ (d’ús obligatori al passar per la part on les parets del congost es fan més estretes). 

🎒Es recomana dur:

 • Crema solar.
 • Banyador.
 • Roba i calçat còmode.
 • Menjar i aigua.

🥾Ruta pel Congost a peu

Tot i que hi ha més d’una ruta a peu, parlarem únicament del camí clàssic (GR-1), el que vam fer nosaltres.

Per arribar al punt d’inici ens dirigirem al pàrquing de la Masieta, que en temporada alta té un cost de 5€ (es recomana reservar aquí).

Un cop aparcat, seguirem el camí indicat, passant per la Masieta i fent via pel camí fins creuar el pont penjant que ens porta a l’altra cantó del congost. La ruta fa uns 9 km fins al final, on trobem les escales o passarel·les de Montfalcó. El temps total del trekking complet són unes 3 h. Compteu una hora més si voleu pujar les escales de Montfalcó.

▪️Consells:

 • Llogar el kayak en versió mixta. Tot i que vam gaudir molt del recorregut en kayak, hem de reconèixer que fer quasi 15 km a rem és esgotador i que potser no és recomanable escollir aquesta opció si no teniu una mica de fons físic. Nosaltres vam voler fer el trekking a peu també, però vam acabar baldats!
 • Començar el recorregut amb kayak d’hora. Les empreses recomanen arribar entre les 9 i les 10 h, així que intenteu arribar el més aviat possible. Penseu que com abans comenceu, més solitari trobareu el congost.
 • Dur molta, molta aigua i hidratar-vos sovint, sobretot si feu l’excursió en època de calor.
 • Si feu el recorregut GR-1 a peu, el pàrking és de pagament, però si arribeu a una hora poc habitual per començar una excursió, provablement no haureu de pagar. Nosaltres vam arribar sobre les 14:30 i no hi havia ni vigilant ni cap caseta on pagar res.
 • Tot i així, tingueu en compte que hi ha uns horaris estipulats a l’aparcament de La Masieta (aquí podeu consultar-lo).
 • Valoreu l’opció de passar una nit fora. Com que des de casa nostra fins a Mont-rebei hi ha unes 3 hores i mitja, vam decidir fer nit a Tremp, després de l’excursió. D’aquesta manera l’endemà vam poder visitar altres llocs (el Pallars té indrets encantadors) i tornar amb calma.

▪️Altres maneres de veure Mont-rebei:

Hi ha vàries empreses que ofereixen fer activitats de tot tipus per gaudir d’aquest preciós paisatge: des de visites amb vaixell i lloger de paddle surf o canoes fins a vols amb parapent o ala delta.

Si us agraden els esports d’aventura i teniu experiència també podeu fer escalada pel congost o una via ferrada. A nosaltres ens agraden molt i ens agradaria tornar a visitar la zona per fer-la!

❗️Recordeu, és important tenir experiència o anar acompanyat d’algú que en tingui. Si no és el cas, podeu contractar un servei de guia per realitzar-la de manera segura. Zenith Aventura ofereix aquest servei, per si us interessa.

Esperem que aquesta informació us sigui útil si visiteu el preciós congost de Mont-rebei! Si fa temps que teniu ganes d’anar-hi no ho dubteu, que qualsevol moment de l’any és perfecte per visitar-lo. I si ja el coneixeu, ves a saber… potser és el moment de tornar-hi a fer una escapada!

One Comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

 • Responsable: Coral Majuelo Recoder.
 • Finalidad:  Moderar los comentarios.
 • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
 • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Siteground que actúa como encargado de tratamiento.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.