Amèrica,  Destins,  Estats Units,  Nova York

Llogar un cotxe a Nova York.

Viatjar als Estats Units és com viure permanentment dins d’una pel·lícula. Una part del viatge que a nosaltres ens feia molta il·lusió (sobretot a mi) era la de poder llogar un cotxe i fer una ruta amb descobrint llocs nous i conduint per carreteres americanes sentint-nos com en una escena de cine. Així doncs, a continuació us explicarem la nostra experiència al llogar un cotxe a Nova York.

🚘On llogar un cotxe a NY:

En primer lloc, cal dir que no ens sembla gaire recomanable llogar un cotxe per moure’s per Manhattan, ja que el trànsit és sempre molt intens i hi ha un peatge car per poder accedir a la ciutat. Per estalviar-nos les caravanes nosaltres vàrem decidir llogar el cotxe a les afores, més concretament a l’aeroport de Newark. Aquest aeroport té una bona comunicació amb el centre de la ciutat. Nosaltres a l’anada hi vàrem anar amb bus i a la tornada amb tren, que era més barat i una mica més ràpid.

Llogar el cotxe a aquest aeroport va ser tot un encert, ja que el preu va ser bastant econòmic i vàrem aconseguir estalviar-nos el trànsit de la ciutat, podent sortir amb molta rapidesa cap al nostre destí.

En quant a la reserva del cotxe, ho vàrem fer amb una setmana d’antelació per internet a través d’Autoeurope, tot i que el lloguer va ser amb la companyia Thirfty. L’assegurança ja ens venia inclosa en el preu, així que no hi va haver cap sorpresa desagradable al moment de recollir el cotxe. El que sí que vàrem decidir afegir va ser el servei en carretera (el preu rondava els 15€ per dia) i  el lloguer d’un aparell per passar pels peatges sense fer cua anomenat PlatePass (E-ZPass era el de la nostra zona, però teniu més informació dels diferents tipus de peatges dels Estats Units aquí). El lloguer d’aquesta mena de teletac va ser un encert increïble, tenint en compte que vàrem pagar uns 40€ pels dos dies i això ens va incloure agafar tots els peatges tantes vegades com volguéssim. Ens en vam trobar bastants i de cars, per la qual cosa va ser un gran estalvi. També ens van retenir 200€ de fiança que ens van tornar al moment de tornar el cotxe a la mateixa targeta de crèdit. Ja ho sabíem des del moment de fer la reserva, així que tampoc va ser cap novetat.

IMG_3871 n

Al moment de tornar el cotxe tot van ser facilitats. El vàrem aparcar, vam entrar dins dels mostradors i sense ni revisar-lo ens van tornar la fiança. Nosaltres sempre triem l’opció de tornar-lo amb el dipòsit ple perquè ens sembla més eficient al moment d’entregar-lo.

Així doncs l’experiència del lloguer va ser molt satisfactòria, en vàrem quedar molt contents i amb la intenció de repetir el lloguer amb aquesta empresa en altres destins.

💵Pressupost:

Com hem dit, vam llogar el cotxe únicament per dos dies. El vam recollir a Newark a les 8:30h del matí del 23 de juny i el vam tornar el 24 de juny a les 20:30 h, tot i que els de la companyia ens van dir que teníem fins les 12 de la nit per deixar-lo sense problemes.

El cotxe que vam escollir va ser un compacte, que oferien com a Ford Focus o similar. Finalment ens van donar un Toyota Yaris iA, bastant còmode de conduir i espaiós.

 • El preu pagat al fer la reserva va ser de 116,90$/ 104,43€
 • Assistència en carretera + PlatePass pels dos dies 70$ / 62,53€
 • Gasolina ruta 50 $ / 44,60 €
 • Aparcament a Washington zona blava: 6$ / 5,36€
 • Bus desde Bus Station (New York Times) – Aeroport Newark: 36$ (18 $ per cap) / 32,16€ (16,08€ per cap)
 • Tren Newark – Pen Station 12,50$ (6,25$ per cap) / 11,16€ (5,58€ per cap)

TOTAL PRESSUPOST LLOGUER COTXE 2 DIES: 291,40$ (145,70$ per persona) / 260,24€ (130,12€ per persona) [al juny del 2019]

🔸Val la pena llogar un cotxe per anar a Washington?

El nostre objectiu principal al moment de pensar en llogar un cotxe, era visitar la  ciutat de Washington. Vam estar mirant opcions de transport públic, però al final, decidint passar dos dies fores d’una tirada i fent nit fora de NY, ens va agradar més la idea de llogar un cotxe. D’aquesta manera, com hem dit al principi del post, vam poder veure més coses fora de ruta i sortint una mica del comú, com són alguns dels pobles de la zona del Hudson.

El trajecte des de l’aeroport de Newark fins a Washington és de 347 km (o 215 milles) i es triguen poc menys de 4 hores en arribar.

Cal dir que si voleu anar a Washington durant la vostra visita la NY, o qualsevol altre ciutat de les que s’acostumen a veure quan es va a aquest destí (Philadelphia, Boston, Niagara Falls…) NO és imprescindible llogar un cotxe. Realment, la opció de transport més fàcil és l’autobús i era per la que ens haguéssim decantat nosaltres si no haguéssim decidit fer la ruta de dos dies. Hi ha moltes opcions i empreses que ofereixen aquestes excursions. Nosaltres la que ens vam estar mirant va ser Megabus, val menys de 20$ anar per persona el trajecte d’anada i tornada i es triguen unes 4 h llargues en arribar a la capital dels Estats Units. A la seva web oficial podeu consultar els preus segons el dia que us vagi bé.

Resumint, podríem dir que us recomanem el lloguer de cotxe si voleu fer una visita més llarga o de més d’un dia per zones properes a NY, ja que si només voleu fer una excursió d’un dia, el transport públic us sortirà més rentable. Si sou un grup nombrós de viatges, també us recomanaríem tenir en compte l’opció de lloguer, ja que al final econòmicament, al repartir els costos entre més gent, surt a compte (i és una opció molt més còmode que el bus).

Sin título
IMG_2717

🔸Els motius principals doncs per llogar un cotxe són:

 • La llibertat de desplaçament, podent fer les rutes que vulgueu en tot moment.
 • La comoditat del cotxe per sobre de la de viatjar en autobús.
 • El preu de la gasolina, que realment és molt barata. Nosaltres vam fer més de 1.000 km en tota la ruta i només ens va costar uns 45€ de benzina.
 • Conduir per carreteres dels Estats Units i conèixer llocs menys tòpics, per a mi un bon motiu de pes.

Feu un balanç del que més us convé i, si el que us agradaria és anar tranquils al vostre aire, visitant més d’un lloc durant la vostra estança a Nova York, nosaltres sí que us recomanem llogar un cotxe. Això sí, mireu i escolliu bé en quina empresa ho feu. Ens sembla important el tema dels peatges i desconeixem si totes les companyies ofereixen el servei de Thirfty de poder passar per peatges de manera il·limitada (pagant el plus d’assistència en carretera i el PlatePass, al recollir el cotxe).

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

 • Responsable: Coral Majuelo Recoder.
 • Finalidad:  Moderar los comentarios.
 • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
 • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Siteground que actúa como encargado de tratamiento.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.