Destinos,  Estoher,  França

Barranc de Llech.

Avui us volem parlar d’una nova aventura que vàrem viure en el món dels barrancs. Desprès d’una gran primera experiència en aquest sector al Barranc de Bòixols, aquesta vegada ens vàrem decantar per allunyar-nos una mica més i anar fins a França al Barranc de Llech. Tot i haver de travessar la frontera el trajecte és d’unes 3 hores des de Granollers que és d’on vam sortir amb cotxe amb la resta de companys que van venir a l’activitat. Podeu consultar el material necessari i com aconseguir-lo al post del Barranc de Bòixols.

❗️Dades d’interès:

  • Ubicació: Estoher, sud de França
  • Nivell de dificultat: mitjana-alta
  • Accés: 30 minuts
  • Temps de descens: 3 hores
Font: www.montezion.com. Mapa del barranc on podem veure detalladament el recorregut.

Trobar l’inici del Barranc de Llech és molt senzill. Només heu de posar al Google Maps el nom del barranc i us portarà per un camí sense asfaltar fins al pàrquing. Allà, haureu de deixar el cotxe i iniciar una aproximació d’uns 25 minuts pel camí ample que surt del pàrquing. Desprès d’uns 10 minuts caminant trobareu un primer trencall a mà dreta que haureu de baixar per arribar a l’inici del barranc. Just a l’inici d’aquest, quan us poseu dins de l’aigua veureu a les parets unes marques que us diran el nivell de l’aigua. És molt important mirar-ho, ja que pot ser perillós fer-lo tant amb un nivell massa alt com amb un massa baix. Si el nivell és l’adequat ja podreu començar l’activitat.

Aquest barranc té una durada aproximada (evidentment depenent de com de ràpid aneu) d’unes 3 hores. Durant el recorregut trobareu una gran quantitat de tobogans i salts molt divertits que us donaran una gran sensació d’adrenalina. També hi trobareu 2 ràpels obligatoris que podran ser més si en algun punt algú del grup no es veu preparat per fer algun dels salts més alts. És però necessari ser atrevit, ja que els tobogans i algun dels salts no tenen l’opció de fer-ho amb ràpel. En general és una activitat que no requereix un alt nivell tècnic.

Un cop finalitzat el barranc trobareu una petita zona de bany on descansar i preparar-vos per la dura tornada que consisteix en un ascens de 30 minuts amb un alt desnivell i amb la dificultat de portar els neoprens molls, que pesen bastant més que a l’anada. Finalitzat aquest ascens arribareu de nou al pàrquing.

Primer ràpel del recorregut (13 metres).

Cal dir que és un barranc dels més divertits que hi ha, sense sensació d’angoixa ja que tot i que hi havia gent és molt espaiós. La gran quantitat de tobogans i salts que té fa que sigui una activitat increïble, digne de repetir mil i una vegades i no avorrir-ho mai.

Us el recomanem!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Coral Majuelo Recoder.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Siteground que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.