Catalunya

Barranquisme a Bóixols per novells.

Avui us volíem explicar una experiència diferent que vam viure aquest estiu i que demostra que som uns afortunats de viure en un territori amb tanta riquesa natural i amb tantes coses per fer. L’activitat a la que ens referim és el barranquisme, la qual consisteix en baixar per un riu fent salts en zones d’aigua profundes i fent ràpels quan l’alçada ho requereix o quan la profunditat no és suficient.

🔸Material

Per a fer un barranc necessiteu un neoprè complert amb escarpins, un casc, un bon calçat que tingui una sola amb bona adherència i un arnés complert amb culera, baga doble, vuit,  un mosquetó HMS i una corda de barrancs d’uns 30-40 metres (depenent de la distancia dels ràpels que hi pugui haver al barranc en concret). A més, també es poden utilitzar guants tot i que no és imprescindible.

Tot el material el vam llogar a Camp Base C-17, una botiga especialitzada en esports de muntanya.

Cal dir que és important anar a fer barrancs amb una persona experimentada, que conegui el terreny i que sigui capaç de realitzar un ràpel amb seguretat.

📍Localització

L’activitat la vàrem realitzar al riu de Pujals, a Bóixols. Aquest municipi es troba molt a prop de la població de Coll de Nargó (província de Lleida). Per arribar-hi des de Granollers, que és on vam quedar amb els altres companys, es triguen unes dues hores i mitja.

🔸L’activitat

S’inicia des del poble de Bóixols amb una petita caminada de 5 minuts fins a l’entrada al barranc. Consell: abans de començar l’activitat, si aneu amb dos cotxes deixeu-ne un al final de la ruta, així reduireu el temps de caminada al tornar. Després d’aquesta arribarem a l’entrada del barranc en el qual ens haurem de preparar posant-nos tot el material a lloc i seguint amb el primer salt que dóna inici al barranc. A partir d’aquí, ens esperen dues hores de salts i ràpels divertidíssims, finalitzant amb un últim salt d’uns 7 metres d’adrenalina pura (aquest últim es pot evitar si no veieu clar el salt des de tanta alçada).

img_6062-1
img_6080-1
img_6068-1
img_6066-1
img_6078-1
img_6077-1

Al finalitzar us tocarà segurament la part més exigent físicament, ja que després de dues hores de salts, toca una caminada de 20 minuts amb bastanta pujada. Si heu fet cas al meu consell, tindreu el cotxe tant bon punt trobeu la carretera després d’aquesta pujada. Si no és el cas, us tocarà caminar uns 20 minuts més per arribar de nou fins al poble (l’itinerari que us hem mostrat al mapa és el que hauríeu de fer en aquest segon cas).

‼️IMPORTANT:

No ho oblideu, tot i que sembla una activitat senzilla tot esport a la muntanya té certs riscos, per la qual cosa és importantíssim que aneu ben equipats i amb un expert, ja que una mala caiguda durant l’activitat pot ser molt perillosa. Si aneu amb precaució segur que gaudireu d’una gran experiència.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Coral Majuelo Recoder.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Siteground que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.