Destins,  Dorres,  Europa,  França

Els recomfortants banys de Dorres.

Avui volia aprofitar per explicar-vos una escapadeta molt exprés i alhora molt recomanable que vam fer. En una de les nostres múltiples pujades a la Cerdanya (més concretament a Martinet) vam aprofitar per anar als banys romans de Dorres. Aquests estan situats a la població francesa de Dorres. Això se situa molt a prop de la frontera francesa per la zona de Puigcerdà. De fet, des de Puigcerdà fins als banys en cotxe es triguen només 17 minuts, segons sant Google.

Per arribar-hi, ho trobareu abans d’arribar al poble a mà esquerre (val la pena posar el GPS ja que no està gaire indicat). Des de la carretera que us comento no es veuen els banys. Deixareu el cotxe a un pàrquing de sorra i us haureu de dirigir cap avall travessant un petit bosc. De seguida però, els vapors de les aigües sulfuroses us indicaran que aneu per bon camí (no patiu, no cal caminar més de 5 minuts). De seguida hi trobareu l’entrada, cal pagar 5€ per gaudir dels banys, però no hi ha límit horari. No us enganyarem, al vestidor hi fot un fred que pela, però valdrà la pena ser valents, posar-vos els banyadors i sortir a l’exterior als banys. Aquests són compostos d’una petita piscina, poc fonda però molt calenta i amb molt d’encant. La màgia d’aquest lloc és l’entorn, és preciós i més si com nosaltres teniu la sort de veure-ho nevat. Per cert, vigileu les joies i la quincalla, que amb l’aigua sulfurosa dels banys se us poden posar negres. A la Coral li va agafar un disgust quan el seu anell preferit va passar de color plata a un gris-verdós molt lleig (per sort va poder-lo tornar a la normalitat, em sembla).

Després d’unes hores de banyar-nos, vam decidir agafar la carretera que porta directe fins a Andorra per anar a sopar. Cal dir que va valdre molt la pena ja que vam passar per paisatges preciosos nevats que ens van semblar encantadors.

Us deixem algunes imatges d’aquell dia, que tot i no ser les de millor qualitat, ens porten molts bons records.

IMG_0442
IMG_0465
IMG_0460
IMG_0467

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Coral Majuelo Recoder.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Siteground que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.